Teater Uden Vægge • Diagnose Utilpas • Børneteater • Ungdomsteater • Gadeteater • Fysisk teater • WorkshopsDiagnose UtilpasDiagnose Utilpas

MARKER SKOLENS 200-ÅRS JUBILÆUM MED TEATERFORESTILLINGEN

DIAGNOSE UTILPAS!

Teater Uden Vægge inviterer ind til en humoristisk forestilling om at føle sig anderledes og om ikke at passe ind. En forestilling om skolen anno 2014 -både når den er forfærdelig og fantastisk.

Diagnose Utilpas handler om den danske folkeskole og har som formål at åbne op for en refleksion omkring det at gå i skole og derved skabe en større forståelse for de forskellige positioner, der findes i en klasse. Forestillingen sætter måden, vi opdrager hinanden på i fokus og gør den naturlige størrelse skolen virker som, til noget vi kan diskutere, bevæge og blive klogere på.

Igennem forestillingen kommer vi blandt andet til at gå i klasse med Sofie, den dygtige pige, der er er bange for, at række hånden i vejret i rædsel for at svaret er forkert. Anders der i mangel på faglig interesse, drømmer sig ind i mere spændende verdener, og den ressourcestærke pige Emma, som til trods for sit kloge hoved keder sig ihjel i timerne. Publikum får følelsen af at gå i klasse med disse karakterer og rent faktisk være i skole. Sidde dér foran skrivebordet, tavlen og katederet i selve scenografien.

Eleverne skal føle at de på én gang, er taget ind og ud af klasseværelset. Ind i deres eget univers, som de kan genkende – ud hvor de kan se hinanden og sig selv udefra.

Diagnose Utilpas er ekstra relevant netop i 2014, da det i 2014 er 200 år siden, at der blev indført undervisningspligt for alle børn i Danmark. Udover at give et billede af den danske folkeskole i dag, trækker forestillingen også linjer tilbage i tiden, og er derfor ideel til at markere 200-års Jubilæet.

 

TEATER I SURROUND

Teater Uden Vægge ønsker at invitere vores publikum ind i selve scenografien - uden den fjerde væg.

I teaterforestillingen Diagnose Utilpas fungerer publikum som en del af scenografien, hvor skuespillerne og publikum blandt andet er en del af det samme klasseværelse, den samme skolegård eller til den samme forældresamtale. Skiftene mellem de fysiske rum markeres ved hjælp af et lydbillede i surround sound.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

I Teater Uden Vægge ønsker vi at danne bro mellem pædagogik og kunst. Gennem kunst og æstetiske oplevelser mener vi, der ligger potentialer, som kan sætte mennesker i bevægelse og udvide horisonter.

Vi ønsker at integrere teater i skolens læringsrum, således at forestillingerne lever videre i klasseværelset og ikke står som uberørte enkeltestående oplevelser i en travl skolehverdag.

Gennem vores undervisningsmateriale søger vi at skabe et rum, hvor der kan arbejdes videre med teateroplevelsen i timerne - også på skolens præmisser. Materialerne er nemlig udformet ud fra trinmål til de forskellige klassetrin og fag.

Vores forhåbning er derved, at teaterforestillingen kan leve videre i klasseværelset, således at det at se teater ikke kun er ren underholdning men også er noget, der kan skabe refleksion, forståelse og læring, inden for de temaer forestillingen berører.Praktisk information:

Pris ekskl. moms:
10.000 kr. op til 100 publikummer
12.720 kr. for dobbeltforestilling
Alder:
Fra 10 år
Varighed:
45 min.
Refusion:
Godkendt
Medvirkende:
Maria Rejkjær Clausen
Hedda Buer &
Henrik Holmen
Instruktør:
Henrik Holmen
Spilleareal:
7x5x3 (bxdxh) eksl. Publikum
Opstillingstid:
60 min.
Strøm:
220 v
 

Forestillinger for samme aldersgruppe:

8 - 100 år

Fra 5 år

Fra 8 år

4 - 10 år

Fra 10 år

4 - 10 år

Fra 4 år

12 - 100 år

Fra 6 år

Fra 6 år

Fra 3 år

Fra 6 år

Fra 13 år

5 - 12 år

6 - 10 år