Teatret Aspendos • Fantasiens Fortællinger • Børneteater • Ungdomsteater • Gadeteater • Fysisk teater • WorkshopsFantasiens FortællingerFantasiens Fortællinger

Med skuespiller og historiefortæller Steffen Sommerstedt, Teatret Aspendos

Fantasiens fortællinger er en rejse ind i fantasien – hvis din og min fantasi får lov at lege sammen, hvilke historier kan vi så få frem?

Jeg har en historie med når jeg kommer, en jeg selv holder af – den er valgt fordi det netop på denne dag er den helt rette historie.

Den fortæller jeg, for så vi i gang….

 

Nu kommer det store spørgsmål!

Hvis du kunne vælge en ting, en person, et dyr, et væsen eller en anden skabningen som skulle være med i en historie …. hvad skulle det så være?

En ny historie tager form. Flere spørgsmål bliver stillet, og historien finder nye veje – måske må andre end jeg op og fortælle, eller levendegør fortællingens personer ….

Nogle historier er korte, andre er lange. Når historien er slut er der måske tid til en til …. Og endnu en …

 

Undervejs tager vi en pause fra historierne. Mens vi lytter til musik laver vi hver en tegning, vi tegner det bedste øjeblik fra de historier vi har hørt … eller det øjeblik som aldrig kom!

Vi fortæller om vores tegninger og ser hvad de også kunne forestille – måske kan det starte endnu en historie …

 

Fantasiens Fortællinger er primært tiltænkt børnegrupper i indskolingen (0. -3. Kl.), men konceptet kan anvendes med en hver målgruppe, fra børnehave til alderdomshjem.

Der er tale om en hybrid mellem fortælling og workshop når publikum, eller deltagerne, gradvis inviteres mere og mere ind i fortællingen.   

Formålet er at bringe tilhørerens fantasi i spil og lade publikum blive aktivt medskabende, når fortællingen tager form. Konceptets styrke er, at det helt automatisk tilpasses den aktuelle gruppe og et fælles her og nu.

Undervejs indlægges små øvelseslege hvor vi fokusere på hvordan vi med stemme og krop, kan skabe karakterer og stemninger. Det sker typisk med afsæt i noget jeg lige har gjort i en fortællingen – så prøver vi lige alle sammen.

Således bliver både krop og hovedet udfordret og brugt, samtidig med at fantasien for frit løb.

 

Udover at give en forståelse for en histories opbygningen og puste til fantasiens flammer, er forløbet en god træning i bl.a.:

-at lytte

- at turde træde frem

-at stole på sin ide

-at kombinere hoved og krop

- at samarbejde

-at bevæge sig ud af sin comfort zone

 

Forløbet kan strækkes sig over korter eller længer tid – fra timer til uger - og tilrettelægges altid med udgangspunkt i den aktelle gruppe.Praktisk information:

Pris ekskl. moms:
Pris og varighed efter aftale, begyndende ved 2 timers forløb til kr. 4.000,- kr.
Alder:
6 - 10 år
Varighed:
2 timer
 

Forestillinger for samme aldersgruppe:

Fra 5 år

3 - 9 år

Fra 8 år

4 - 10 år

Fra 10 år

5 - 9 år

4 - 10 år

Fra 4 år

Fra 6 år

Fra 6 år

Fra 3 år

Fra 6 år

6 - 10 år