Teater Uden Vægge • Fra Big Bang Til Facebook • Børneteater • Ungdomsteater • Gadeteater • Fysisk teater • WorkshopsFra Big Bang Til FacebookFra Big Bang Til Facebook

FYSIK/KEMI-TEATER SKAL GIVE ELEVER EN NY INDGANG TIL FAGET!

Har du nogensinde drømt om at tage røven på dine elever? At give dem en oplevelse de aldrig glemmer? Og engagere de elever, der altid hænger hen over bordet? Ny teaterforestilling tager fysik-kemiundervisningen under kærlig behandling - og viser hvordan en noget anderledes fysik/kemitime kan se ud!

 

FRA BIG BANG TIL FACEBOOK
Fra Big Bang Til Facebook er en overraskelsesforestilling til både de fysik-trætte og de fysik-entusiastiske elever. Forestillingen tager udgangspunkt i en almindelig fysik/kemitime: Eleverne tror at en almindelig undervisningstime skal begynde, men kastes totalt uforberedte ind i et teaterunivers.

Med et “Big Bang” sættes forestillingen i gang, og eleverne møder vores heltinde Sofie. En ung kvinde der i opgør med tidligere tiders fiaskoer i fysik/kemilokalet har planlagt at holde det ultimative foredrag om alt fra universets skabelse til vores højteknologiske samfund. Det kan afsløres at ikke alt går som planlagt, men at Sofie på sin rejse og i sit foredrag blandt andet får “bagt” et univers, sunget det periodiske system, skypet med Newton og sammen med Niels Bohr får instrueret en kærlighedsscene mellem to atomer. Alt sammen i en søgen efter at forstå det HELE.

 

FORMÅL

Med forestillingen Fra Big Bang Til Facebook vil vi vise, hvordan og hvorfor fysik/kemi-faget er vigtigt for os mennesker i dag. Visionen for teaterforestillingen er at sætte skub i fysik/kemi- undervisningen: At inspirere, overraske publikum og herigennem skabe en ny indgangsvinkel til fysik/kemi for både lærere og elever!

 

FRA KLASSELOKALE TIL LEVENDE TEATER

Forestil dig at du er 13 år, du er mødt op til fysik/kemitime - kl. er 8.00. Din lærer Jørgen taler ved tavlen, i det fjerne hører du, at temaet er Big Bang. Idet du skal til at tjekke din nyhedsside på Facebook, og Jørgen skal til at fortælle om hvordan det hele begyndte, slukkes lyset. Jørgens stemme afløses af stilhed - totalt mørke, før en fremmed kvindestemme fortæller dig, at der for 13,7 milliarder år siden fandtes intet! Pludselig forvandler det velkendte fysiklokale sig til begyndelsen på det univers, vi kender i dag.

 

OVERRASKELSESTEATER
Idéen med selve overraskelseselementet er, at eleverne får et nyt blik på selve undervisningen. Da forestillingen kommer til at foregå i selve klasselokalet, vil der være tæt kontakt mellem skuespillere og publikum under hele forestillingen. Forestillingen er blevet udarbejdet i en kunstnerisk devisingproces i samarbejde med fysiklærere, forskere ved Niels Bohr Instituttet og elever i udskolingen.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

I Teater Uden Vægge ønsker vi at danne bro mellem pædagogik og kunst. Gennem kunst og æstetiske oplevelser mener vi, der ligger potentialer, som kan sætte mennesker i bevægelse og udvide horisonter.Vi ønsker at integrere teater i skolens læringsrum, således at forestillingerne lever videre i klasseværelset og ikke står som uberørte enkeltestående oplevelser i en travl skolehverdag.

 

Gennem vores undervisningsmateriale søger vi at skabe et rum, hvor der kan arbejdes videre med teateroplevelsen i timerne - også på skolens præmisser. Materialerne er nemlig udformet ud fra slutmål til de forskellige klassetrin og fag. Vores forhåbning er derved, at teaterforestillingen kan leve videre i klasseværelset, således at det at se teater ikke kun er ren underholdning men også er noget, der kan skabe refleksion, forståelse og læring, inden for de temaer forestillingen berører.Praktisk information:

Pris ekskl. moms:
8.000 kr. op til 70 publikummer.
12.500 kr. for dobbeltforestilling op til 140 publikummer.
Alder:
Fra 12 år
Publikum:
Max 60 elever pr. forestilling.
Varighed:
40 min.
Refusion:
Godkendt
Medvirkende:
Sofie Ancher Vea, Henrik Holmen
Instruktør:
Henrik Holmen
Spilleareal:
4x2x2 (bxdxh) ekskl. Publikum *
Opstillingstid:
90 min.
Mørklægning:
Nødvendigt
Strøm:
220 v
Andet:
* Da forestillingen skal fungere som en overraskelsesforestilling, ser vi helst at forestillingen spiller i et almindelig Fysik/Kemi-lokale eller evt. i et klasselokale.
 

Forestillinger for samme aldersgruppe:

8 - 100 år

Fra 5 år

Fra 8 år

Fra 10 år

Fra 4 år

12 - 100 år

Fra 6 år

Fra 6 år

Fra 3 år

Fra 6 år

Fra 13 år

5 - 12 år