Teatret Kimbri • Når Bladene Falder • Børneteater • Ungdomsteater • Gadeteater • Fysisk teater • WorkshopsNår Bladene FalderNår Bladene Falder

En familieforestilling om døden og glæden over livet.

En personlig og bevægende fortælling om en bedstefars død fortalt af mor og datter.

 

Bedstefar har kun to ting tilbage:

en gammel radio, som ikke duer, og en lille dukke, som har fulgt ham hele livet.

Resten har han smidt ud, for der hvor hans næste rejse går hen kan han ikke tage noget med.

Heldigvis får han besøg. Hans barnebarn får radioen til at spille igen, og dukken begynder at danse helt af sig selv. Det er den bedste dag i lang tid. Det er en god dag at dø. Så det gør han.

Men det er sandelig ikke slut af den grund. Fra det sted som man ikke vender tilbage fra, griber han ind i sin families hektiske og splittede tilværelse og giver dem mod til at leve fuldt ud.

 

Historien fortælles med få ord, musik, sang, dans og dukker, som med lethed og humor blæser på fysiske love og fordomme om liv og død.

 

Baggrund

Inspirationen til forestillingen opstod efter vores fars og bedstefars dødsfald. Vi fik et ønske om at bevare og formidle den intensitet, som døden bringer ind i livet. Det hjælper midt i sorgen.

Vor kultur har svært ved at rumme, at livet en dag skal være slut, for det rokker ved en forhastet og materiel livsindstilling at have døden i sin bevidsthed. Men den materielle verden har en grænse, og vi ikke kan tage noget med os herfra. Hvis vi husker på det dyrebare livs skrøbelighed, så får livet mere fylde og nuet en større værdi, og så er det ikke så svært at møde døden.

 

Formål

Vi vil gerne formidle den indsigt, som mange gamle mennesker kommer til at besidde, når de på den anden side af den erhvervs aktive alder får tid til at tænke over livet og døden. At fortrænge døden og at hægte de gamle af er to sider af samme sag. Begge dele er tegn på en ubalance, som vi gerne vil rette op på.

Forestillingen er meget velegnet for et blandet publikum af børn, forældre og bedsteforældre, som alle en dag må forholde sig til døden. Det er vort håb, at forestillingen kan hjælpe med at gøre det lettere at tale om den uundgåelige afslutning på livet og huske på at leve, mens vi gør det og være sammen med dem, vi holder af.                                             

 

I forbindelse med opførelsen af forestillingen kan vi tilbyde:

  • Undervisningsmateriale om generationer, liv og død
  • Enkle sanglege og danse hvor alle kan være med
  • Oplæg til samtale om relevante spørgsmål

 

Forestillingen er støttet af A.P. Møllers og Hustru Chastine Mckinney Møllers Fond, 15. Juni Fonden, Oticon Fonden og Familien Hede Nielsens FondPraktisk information:

Pris ekskl. moms:
6.400 kr.
Alder:
Fra 6 år
Varighed:
45 min.
Refusion:
Godkendt
Instruktør
Folmer Kristensen
Medvirkende
Spiller og dukkefører: Gitte Kielberg. Spiller, musiker og dukkefører: Miriam Ariana
Scenograf
Laila Monnet
Dukker
Trine Guld og Yvonne Thomsen
Spilleareal:
6 x 6 x 2,5
Mørklægning:
Hvis muligt
Strøm:
220 v
 

Forestillinger for samme aldersgruppe:

8 - 100 år

Fra 5 år

3 - 9 år

Fra 8 år

4 - 10 år

Fra 10 år

5 - 9 år

4 - 10 år

Fra 4 år

12 - 100 år

Fra 6 år

Fra 6 år

Fra 3 år

Fra 6 år

Fra 13 år

5 - 12 år

6 - 10 år