Underholdning / Bøger / Kultur

Pierre-Laurent Aimard modtager Léonie Sonnings Musikpris 2022

Den franske stjernepianist er solist ved stor priskoncert med Det Kongelige Kapel i DR Koncertsalen den 7. oktober.

Léonie Sonnings Musikpris er verdensberømt, og modtagerne tilhører det ypperste af det internationale musikliv. Med prisen følger 1.000.000 kr., og årets prismodtager er den fabelagtige, franske pianist Pierre-Laurent Aimard.

Aimard er en enestående musiker og en nøglefigur i vor tids musik. Han er musikalsk visionær og en pionerkunstner, der har arbejdet tæt sammen med førende komponister som Ligeti, Stockhausen, Benjamin og Boulez.

I motivationen for valget af Pierre-Laurent Aimard som dette års prismodtager udtaler formand for Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse, Esben Tange:

”Pierre-Laurent Aimard har i omkring 40 år været en af de mest grænsesøgende og forfinede pianister. Med en kunstnerisk signatur, der på samme tid rummer det klangligt følsomme, et stærkt intellekt og en gnistrende ekspressivitet har han været med til at rykke grænserne for klaverkunsten.”

Det er første gang, at Pierre-Laurent Aimard optræder sammen med Det Kongelige Kapel, og vicekapelchef Adam Stadnicki er begejstret for, at Det Kongelige Kapel skal spille med prismodtageren:

”Vi ser meget frem til at optræde med prismodtageren, den fabelagtige pianist Pierre-Laurent Aimard. Aimard er en af verdens allerbedste og mest eftertragtede pianister, og at få ham til København og ovenikøbet spille tre værker med ham er utroligt inspirerende for Kapellet.”

Det danske publikum kan opleve den verdensberømte pianist fortolke Beethovens virtuost krævende Klaverkoncert nr. 3, og den franske dirigent Sylvain Cambreling leder prismodtageren og Det Kongelige Kapel gennem yderligere to klaverværker: George Benjamins Duet for klaver og orkester og Olivier Messiaens Oiseaux exotiques.

Program:
Hector Berlioz: Le carnaval romain ouverture (1844)
Ludvig van Beethoven: Klaverkoncert nr. 3 c-mol op. 37 (1803)
George Benjamin: Duet (2008) Klaver og orkester
Olivier Messiaen: Oiseaux Exotiques (1956) Klaver, blæsere og slagtøj.

Koncert og prisoverrækkelse finder sted den 7. oktober 2022 kl. 19.30 i DR Koncertsalen.